Gemeente Rheden
1.962 foto's in 37 albums


Rheden bestaat in totaal uit 7 dorpen: de grotere dorpen Dieren, Rheden en Velp, waar u winkelstraten vindt, en de kleinere dorpen Ellecom, Spankeren, Laag-Soeren en De Steeg waar u ook goed terecht kunt voor een hapje en een drankje. De hoofdstad van Gelderland, Arnhem, ligt op een steenworp afstand.
 
Website:
https://www.rheden.nl/
Facebook:
https://www.facebook.com/gemeenterheden/
 
Praktijkinstructie regelaars V.R.

23-02-2019 Verkeersregelaars Rheden (V.R.) heeft zaterdagmorgen praktijk instructie gegeven aan Verkeersregelaars uit Rheden en Velp. De instructie vond plaats bij het kruispunt in De Steeg.

49 foto's in album →
Intocht De Steeg 2018

24-11-2018 Sinterklaas is zaterdagmiddag aangekomen in het haventje aan de Oversteeg in De Steeg. De lage waterstand stond het niet toe dat de Sint per boot arriveerde maar gelukkig wist de Sint per koets ook de plek te vinden waar de kinderen hem jaarlijks opwachten.

30 foto's in album →
Huldiging Brandweerjubilarissen

23-11-2018 Huldiging van jubilarissen, Koninklijke onderscheidingen en wegstormende brandweerlieden waren het scenario van de jaarlijkse brandweeravond op vrijdag 23 november. Burgemeester Carol van Eert had de eer dit jaar voor het eerst de brandweerlieden uit de Gemeente Rheden te mogen onderscheiden. Arnold van Dalen (Velp) en Henk Riggeling (Rozendaal) werden deze avond verrast met een Koninklijke onderscheiding; Henk Riggeling kreeg zijn onderscheiding uitgereikt van Rozendaalse burgemeester Klein Molekamp die per 1 februari 2019 het burgemeestersambt neerlegt i.v.m. het bereiken van de 70 jarige leeftijd.

47 foto's in album →
Warme deken voor burgemeester

10-12-2017 Burgemeester Petra van Wingerden-Boers nam afgelopen zaterdag afscheid van Rheden. Het programma begon om 13:30 bij de Rhedense Schaapskooi alwaar ze o.a. een gehaakte warme deken aangeboden kreeg. De burgemeester was er erg blij mee: 'precies mijn kleur'! Ook werden vanuit de Schaapskudde presentjes overhandigd. Daarna vertrok de burgemeester en haar gevolg naar het Mr. B. van Leeuwenplein.

45 foto's in album →
Lichtjesavond druk bezocht

08-12-2017 Lichtjesavond op begraafplaats Heiderust in Rheden trok vrijdagavond veel bezoekers. Zoveel, dat al de Lentsesteeg al snel helemaal vol stond en daar niet meer geparkeerd kon worden. Verkeersregelaars van Rheden voor Oranje waren ingezet om ervoor te zorgen dat de Lentsesteeg (eenrichtingsverkeer) niet vanaf de verkeerde kant werd ingereden. Ook werden bezoekers naar alternatieve parkeerplaatsen geleid zoals bijvoorbeeld de parkeerplaats bij De Roskam.

15 foto's in album →
Brandweer vormt erehaag

24-11-2017 Burgemeester Petra van Wingerden-Boers werd vrijdagavond op de huldigingsavond van de brandweer jubilarissen onthaald met een erehaag van brandweerlieden met brandende fakkels.

81 foto's in album →
Koninklijke onderscheiding De Vries

20-03-2017 Het heeft Zijne Majesteit Koning Willem-Alexander behaagt om Martin de Vries te eren met een Koninklijke Onderscheiding. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers speldde hem maandagavond het lintje op in het clubgebouw van March & Showband Rheden aan de IJsselsingel in Rheden.

87 foto's in album →
Rhedense Sportverkiezing 2016

09-01-2017 Tijdens de nieuwjaarsreceptie op het gemeentehuis van Rheden werden, na de toespraak van burgemeester Petra van Wingerden-Boers maakte wethouder Tjebbe Vugts de winnaars bekend gemaakt van de Sportverkiezing 2016. Team PA captain Martin de Vries mocht daarbij de publieksprijs in ontvangst nemen.

45 foto's in album →
Oranjefeest Spankeren 2016

24-06-2016 Fotoverslag van de Oranjeoptocht in Spankeren. Muzikaal begeleid door de voormalig Schutterij Doesburg, Wilhelmina Spankeren en de March & Showband uit Rheden.

54 foto's in album →
Schaapscheerdersfeest 2016

18-06-2016 March & Showband Rheden was vanmorgen al weer vroeg op pad om de schaapjes binnen te halen voor het 49e Schaapscheerdersfeest. Voor Het Wapen van Rheden opende wethouder Nicole Olland het feest en overhandigde de schaar aan herderin Cynthia Berendsen, die op haar beurt Nicole Olland uitnodigde om het eerste schaap te knippen. In de Groenestraat speelde ook het Rhedens Fanfare Corps tijdens de opening van het Schaapscheerdersfeest.

87 foto's in album →
Giro d'Italia Rheden

08-05-2016 De 3e etappe van de Giro d'Italia voerde zondag 8 mei door ons eigen dorp Rheden. Maarten Tjallingii scoorde op de Posbank de bergtrui. Kittel, die gisteren ook de 2e etappe won, kwam vandaag ook als eerste over de eindstreep.

102 foto's in album →
Dodenherdenking Rozenbos 2016

04-05-2016 Zij die overblijven herdenken de gevallenen en troosten elkaar

60 foto's in album →
Rhedense Sportverkiezing 2015

04-01-16 Fotoverslag van de Nieuwjaarsreceptie en de bekendmaking van de Rhedense Sportverkiezing 2015 op het Gemeentehuis van Rheden. Dans je fit kreeg de hele zaal op de dansvloer.

42 foto's in album →
60 jarig Jubileum PFC Rheden

28-12-2015 RHEDEN - Zwem- en polovereniging PFC Rheden vierde maandag 28 december hun 60 jarig jubileum bij de Watermolen in Velp. PFC Rheden is in 1991 ontstaan door de fusie van Poseidon Velp en Flamingo’s Rheden. Bij de fusie is de oprichtingsdatum van de oudste vereniging aangehouden, reden waarom de complete vereniging nu 60 jaar jong is.

15 foto's in album →
Huldiging Brandweerjubilarissen

27-11-15 In het Gemeentehuis van Rheden werden vrijdagavond 27 november de brandweerjubilarissen gehuldigd. Burgemeester Petra van Wingerden-Boers reikte o.a. de vrijwilligersmedailles uit. De avond werd geopend door mevrouw Marrit Yntema, commandant van Cluster Oost.

45 foto's in album →